Sunday, February 19, 2017

Juridiskie pakalpojumi

Gadījumos, kad nepieciešams uzticams padoms, ir vērts apdomāt iespēju vērsties pie kompetenta speciālista. Ikdienas sasteigtie darījumi un kārtīgi neizprastie līgumi var nākotnē radīt nepatīkamus pārsteigumus un / vai lielus zaudējumus. Tādēļ, lai izvairītos no šādām nevēlamām situācijām, ir vai nu jānoalgo savs jurists, vai arī jāizmanto neatkarīga speciālista juridiskie pakalpojumi. Visbiežāk juridiskie pakalpojumi tiek sniegti vai nu juridiskajā birojā, advokātu birojā vai tos sniedz individuāli praktizējoši juristi vai advokāti. 
Juridiskie pakalpojumi
Juridiskie pakalpojumi

Ir svarīgi saprast, ka ikviens advokāts ir jurists, taču ne visi juristi ir advokāti. Kāda gan ir atšķirība starp juristu un advokātu? Būtībā abi minētie ir ieguvuši vienāda līmeņa akadēmisko izglītību, taču atšķirībā no personas, kas ir ieguvusi jurista kvalifikāciju, advokāts ir nokārtojis zvērināta advokāta eksāmenu. Tādējādi advokāts oficiāli uzskatāms par tiesu sistēmas daļu. Advokātam ir vairāk pilnvaru dažādos procesos, kā arī advokāts nevar būt algots darbinieks, kas būtībā ir galvenā atšķirība no personas, kurai ir jurista kvalifikācija. Taču ikdienā šo atšķirību un advokāta privilēģijas diez ko bieži klients neizjutīs. Turklāt tas, ka jurists nav kārtojis zvērināta advokāta eksāmenu, nenozīmē, ka viņa zināšanu līmenis ir zemāks par zvērinātu advokātu.
Līdz ar to, pirms personai meklēt juridisko palīdzību, būtu vēlams saprast vai izdevīgāk ir noalgot juristu kā pastāvīgu darbinieku, vai tomēr vērties pēc juridiskās palīdzības pie neatkarīgiem speciālistiem. Ja tomēr persona nolemj pēc juridiskās palīdzības vērsties pie neatkarīgiem speciālistiem, tad vēlams pirms tam izvērtēt pieejamo speciālistu kompetenci. Bieži vien juridiskais birojs, advokātu birojs, jurists vai advokāts specializējas noteiktās jomās, līdz ar to jāsaprot kuri no speciālistiem atbilst klienta vajadzībām. Tāpat ne mazāk nozīmīgs faktors ir izmaksas, ar kādām būs jārēķinās par saņemtajiem juridiskajiem pakalpojumiem. Ir vispārzināms, ka katra speciālista sniegtie juridiskie pakalpojumi izmaksu ziņā var krasi atšķirties ne vien to kvalitātes dēļ, bet arī speciālista reputācijas un pieprasījuma dēļ. Tādēļ ne vienmēr ir vērts izvēlēties speciālistu, kas ir vispopulārākais vai visdārgākais salīdzinot ar saviem kolēģiem.